Κοζάνη: Πιστοί χωρίς μάσκες έτρεχαν να φύγουν πριν φτάσει η αστυνομία

Πιστοί οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό έτρεχαν να φύγουν από την εκκλησία μετά από καταγγελία

Ένα τραγελαφικό περιστατικό φέρεται να συνέβη το πρωί της περασμένης Κυριακής σε εκκλησία στον Βαθυλάκκο Σερβίων στην Κοζάνη, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πιστοί οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες και δεν είχαν πιστοποιητικά εμβολιασμού έτρεξαν να φύγουν όταν έμαθαν ότι έρχεται η αστυνομία.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr μετά από καταγγελία η αστυνομία μετέβη στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τελικά επέβαλε πρόστιμο, σε μία γυναίκα, για μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι στον ιερέα της εκκλησίας δεν επιβλήθηκε πρόστιμο, ενώ παραδέχθηκε ότι στην εκκλησία εισέρχονται πιστοί χωρίς μάσκες, υποστηρίζοντας ότι ούτε ο ίδιο ούτε οι επίτροποι μπορούν να ελέγξουν ποιος φοράει μάσκα και ποιος δε φοράει. «Δε γίνεται αυτό όταν εγώ είμαι μέσα στην αγία τράπεζα». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «τα εμβόλια βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και εγώ δε μπορώ να πω σε κανέναν να τα κάνει ή να μην τα κάνει. Σέβομαι την ελευθερία του ανθρώπου»

Τέλος, αναφορικά με τις καταγγελίες ότι ο ίδιος ιερέας κατονόμασε τα άτομα που έκαναν την καταγγελία στην αστυνομία δήλωσε ότι «εγώ απλά είπα πως με κατήγγειλαν. Απλά επειδή από του Αη Γιαννιού ξέρω ποιές με έχουν στο στόχαστρο, όταν δυο κυρίες κάθισαν και μου είπαν διάφορα, πως αν δεν κάνει το ένα, αν δεν κάνεις το άλλο θα σε πάμε στον επίσκοπο Κοζάνης…ακόμη και στον αρχιεπίσκοπο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί